Workshop keramiek

In groepsverband begeleidt Fridy Maurer workshops keramiek. Iets te vieren met de familie, een bedrijfsuitstapje, vrijgezellen feestje, kinderfeestjes pottenbakken en scholieren, daar kunt u voor bij ons terecht.

Jullie komen terecht in een nostalgisch aangeklede stal als atelier ingericht, Fridy legt uit over het materiaal klei en hoe de workshop zal verlopen. Dan, schortje voor, mouwen opstropen, gaan we met z’n allen aan de slag.

We beginnen met de beginnerscursus; het maken van een potje. Dit potje wordt ook versierd met stempelwerk. Dan houden we een korte pauze en onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen jullie al een beetje nadenken over het maken van een beeldje. Ieder maakt z’n eigen beeldje. We zijn ongeveer 2 ½ uur bezig. De gemaakte werkstukken worden nog gebakken in een keramiek oven op 1000 graden en kunnen t.z.t. opgehaald worden. Zo heeft ieder z’n eigen kunstwerkjes: een potje en een beeldje.

De kosten bedragen 125 euro t/m 12 personen, vanaf 13 personen 12,50 euro p.p. extra. Dit is een plezierige activiteit voor jong en oud. Reservering gewenst.

Begeleide wandelingen

Hans en Fridy zijn beiden gidsen van de Voerstreek en natuurgids. Onder begeleiding kunnen wandelingen gemaakt worden in groepsverband. Tijdens de wandelingen wordt uitleg gegeven over de mooie Voerstreek. Uitgebreide wandelkaarten zijn alhier te verkrijgen alsmede ook streekprodukten. Als u met een bus komt kunnen we een rondrit maken door al de 6 Voerdorpen en regio met uitleg en enkele korte uitstapjes.

Een dagdeel gidsen kost 50 euro per groep. Voor een hele dag wordt 100 euro in rekening gebracht. Eventuele reserveringen bij de lokale restaurantjes kunnen door ons verzorgd worden.

Lezing over het leven van de bij

Hans en Fridy zijn beiden imkers. Hans verzorgt het buitenwerk en Fridy geeft lezingen over het leven van de bij. In groepsverband wordt het hele leven van de bij verteld; de functieverdeling van het volk. Hoe de bij de honing maakt, de bijenproducten, het honing slingeren in het seizoen, de materialen worden getoond en we kunnen ook bij de bijenkasten gaan kijken.

Hier hoort natuurlijk ook honingproeven bij; een boterham met honing en een kopje koffie of thee. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen en honing en de honingproducten te kopen.

Duur: 1 ½ uur
Kosten: minimumprijs is 110,-- euro t/m 40 personen.
Ook voor scholieren vanaf 10 jaar is het een zeer leerrijk programma. Er gelden speciale prijzen voor scholen. Reservering gewenst.

Workshop reserveren
Naam
Email
Activiteit
Aantal personen
Datum
Tijdstip
Bericht
Algemene voorwaarden

Bij reserveringen van de activiteiten dient men een voorschot per bank te betalen van 10% met een minimum van 25 euro. Afmeldingen gelieve uiterlijk een week van tevoren door te geven. Betalingen contant bij activiteit.